9. Redna seja brez snemanja in brez zainteresirane javnosti

Nova seja, nova zavrnitev prošnje za snemanje. Kljub temu, da je bila prošnja poslana v roku, z novinarsko akreditacijo pa so na občinski upravi vehementno zavrnili prošnjo za snemanje, z obrazložitvijo, da naj bi snemanje oz. obveščanje javnosti izvajala Občina Gorje.

Kar seveda ne drži, saj zvočnih zapisov in magnetograma kljub zaprosilu ne posredujejo.

Tokrat pa ni ostalo zgolj pri prepovedi, ampak gre vse skupaj še dlje. Ne le, da snemanje ne bo dovoljeno, župan z občinsko upravo je sejo preselil v majhno učilnico, da ne bo prostora za zainteresirano javnost.


Vabilo na sejo in gradivo: https://www.gorje.si/objava/262047

Običajno se seje odvijajo v velikih avlah ali telovadnicah (slika iz seje občinskega sveta v občini Dornava), kjer je prostor tudi za spremljanje interesirane javnosti.

Če bi se na Občini Gorje držali svojega poslovnika, 25. člena Poslovnika občinskega sveta občine Gorje:

  1. Javnost seje sveta se praviloma zagotavlja z navzočnostjo predstavnikov javnega obveščanja na seji, na spletni strani občine ter z navzočnostjo javnosti v prostoru, v katerem seja sveta poteka.
  2. Predsedujoči mora poskrbeti, da ima javnost v prostoru, v katerem seja sveta poteka, primeren prostor, da lahko spremlja delo sveta ter da pri tem dela ne moti. Prostor za javnost mora biti vidno ločen od prostora za člane sveta.
  3. Predsedujoči lahko na zahtevo predstavnika javnega obveščanja dopusti zvočno in slikovno snemanje posameznih delov seje.

S strani svetnice Anje Bunderla naj bi bil podan predlog, da se seja izvede v avli ali v Gorjanskem domu, ampak od župana in občinske uprave ni bilo odziva.

Seja bo potekala dne 03.06.2020 ob 17.00 v Osnovni šoli Gorje.

Delite objavo:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Novice

Frizerski salon Kattsy

Vrhunsko frizersko izkušnjo v frizerskem salonu Kattsy.si v Radovljici.

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni.