Grozi ponoven sodni pregon zaradi kritične obrazložitve glasu svetnice

V Občini Gorje smo že vajeni, da župan z občinsko upravo prepoveduje snemanje javnih sej, prepoveduje svetnikom zastavljati vprašanja, prepovedujejo se razprave na sejah in zdaj očitno tudi obrazložitve glasu.

Tako je svetnica Anja Bunderla v torek, 7. 4. 2020 dobila preko odvetniške pisarne Csipö in Kozamernik POZIV NA OPRAVIČILO zaradi obrazložitve glasu.

Svoj glas proti imenovanju Tomaža Breganta v JZ TNP je obrazložila: “Sem proti imenovanju Tomaža Breganta v svet zavoda TNP, saj že v času službovanja v TNP kot nadzornik ni spoštoval Zakona o TNP. Kljub nenehnim opozorilom Tomaž Bregant ni deloval po zakonu in je kot nadzornik več let omogočal nelegalno parkiranje v Triglavskem narodnem parku. Njegovo imenovanje v svet bi bilo neodgovorno in škodljivo.”

Odvetniška pisarna napoveduje še, da če se svetnica Anja Bunderla zaradi zgornje izjave na dopisni seji ne opraviči, se bo opravičilo zahtevalo po sodni poti in seveda z odškodnino. 

Poziv odvetniške pisarne:

Poziva nismo anonimizirali, saj je zapisnik dopisne seje z vsemi osebnimi podatki “oškodovanca” podatki javno objavljen na spletni strani občine Gorje.

V Gorjah gre nekaj zelo narobe, če je nenehno obdolžen tisti, ki opozarja na nepravilnosti in ni važno, če nekdo ne upošteva zakonov. Ustrahovanje je sedaj že predolgo na dnevnem redu Gorjancev, ki se ne uklonijo. Gorje ne smejo postati občina brezmislečih kimavcev. Ime svetnice Anja Bunderla in ime njenih najbližjih se pojavlja na sodiščih že od njene izvolitve v občinski svet. Takrat je očitno zagrešila nedopustno dejanje, ko se je prijavila na demokratične volitve in bila izvoljena. Gre strahovito daleč, tako daleč, da njenega najbližjega župan dolži, da mu je na konstitutivni seji grozil s smrtjo. Nekateri se nikakor ne morejo sprijazniti z odkrivanjem nepravilnosti. Zagovarjanje pred sodišči pa ni poceni.

O dogajanju na Vrščah, ki spadajo v območje TNP, nad katerim naj bi pred leti bedel Tomaž Bregant, so vaščani in občani Gorij opozarjali že leta. Imamo obsežno zbirko slikovnega gradiva in dokumentov. Poglejte si, kaj je samo v primeru Vršč ušlo očesu takratnega nadzornika TNP Tomaža Breganta.

V nadaljevanju si preberite celoten odgovor svetnice Anje Bunderla na dopisni seji 27.1.2020 in si ustvarite mnenje, kaj od izrečenega je bilo tako hudega, da je svetnica dobila poziv odvetniške pisarne. Žal vse skupaj bolj kot obramba »dobrega imena in dela bivšega nadzornika TNP« to spominja na primitiven in pobalinski politični napad na svetnico, ki aktivno opozorja na nepravilnosti in netransprentno dogajanje v Gorjah. 

Celoten zapis odgovora svetnice Anje Bunderla na dopisni seji 27. 1. 2020:

Pozdravljeni,

če je dopisna seja, pomeni, da si dopisujemo. Prosim, da se vse moje dopise piše v zapisnik, ki se vodi za dopisno sejo.

Sem proti imenovanju Tomaža Breganta v svet zavoda TNP, saj že v času službovanja v TNP kot nadzornik ni spoštoval Zakona o TNP. Kljub nenehnim opozorilom, Tomaž Bregant ni deloval po zakonu in je kot nadzornik več let omogočal nelegalno parkiranje v Triglavskem narodnem parku. Njegovo imenovanje v svet bi bilo neodgovorno in škodljivo.

Predlagani kandidat za svet zavoda Gorenjske lekarne Branko Banko po mojih informacijah nima ustreznih izkušenj s tega področja, zato glasujem proti njegovemu imenovanju.

Kandidata Timoteja Šimnica ne poznam.

Ker niste poslali predstavitev kandidatov, niti leta rojstva niti izkušenj s področij, tako razpolagam samo s svojimi informacijami. 

Na moje vprašanje ste zapisali, da se opredelim ZA ali PROTI predlaganemu sklepu. Prosim, da tokrat vzamete na znanje in upoštevate 3. točko 22. člena Poslovnika Občinskega sveta Občine Gorje, ki pravi, da je predlog sklepa sprejet le, če nihče izmed članov sveta ni glasoval proti. Jaz glasujem proti.

Ta dopis z glasovnico v prilogi pošiljam v vednost kandidatoma, ki sem jih jaz predlagala.

Lep pozdrav,

Anja Bunderla

Delite objavo:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Novice

Frizerski salon Kattsy

Vrhunsko frizersko izkušnjo v frizerskem salonu Kattsy.si v Radovljici.

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni.