Janez Poklukar je novi minister za zdravje

Gorjanc Janez Poklukar je prisegel kot novi minister za zdravje.

Potem, ko je uspešno prestal sito na pristojnem odboru je za potrditev na fukncijo ministra potreboval še podporo poslancev. Za podporo je Janez Poklukar potreboval podporo večine navzočih poslancev. Od 85 prisotnih je dobil kar 50 glasov podpore, 31 poslancev pa je glasovalo proti.

Prisega novega ministra:

Premier je ob predlogu za imenovanje spomnil, da je ljubljanski UKC pod vodstvom Poklukarja uspešno omogočil zdravljenje največjemu delu obolelih za covidom-19 v državi in da mu je uspelo v desetih dneh dograditi prostore, ki so jih prej gradili 12 let.

O izzivih s katerimi se bo spoprijel v svoji novi funkciji, pa je že gostoval na obeh osrednjih televizijah, tako na oddaji Odmevi na Televiziji Slovenija kot tudi na 24ur Zvečer na Televiziji POP TV. Več v spodnjem prepisu pogovora.

Pogovor na oddaji Odmevi: https://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174756150

Pogovor na 24ur Zvečer: https://www.24ur.com/novice/slovenija/poslanci-bodo-odlocali-o-imenovanju-janeza-poklukarja-za-ministra-za-zdravje.html

“Pomembno je, da ohranimo dostopno zdravstvo navkljub pričakovanemu pritisku na čakalne vrste”

Janez Poklukar, minister za zdravje

Spomnimo, da je bil Janez Poklukar zadnji dve leti na čelu Kliničnega centra, predtem pa je pet let vodil jeseniško bolnišnico.

Čaka ga izjemno težko delo, poleg boja z epidemijo se bo moral ukvarjati med predsedovanjem Slovenije EU tudi z zdravstvom na evropski ravni. Kot zanimivost naj omenimo tudi, da bo Janez Poklukar najmlajši zdravstveni minister doslej.

Občanke in občani Gorij smo ponosni naj in želimo mu uspešno delo.

Delite objavo:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Novice

Frizerski salon Kattsy

Vrhunsko frizersko izkušnjo v frizerskem salonu Kattsy.si v Radovljici.

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni.