Obveščanja občine o dogajanju na sejah ni

Kako v praksi poteka obveščanje o dogajanju na sejah s strani občine?

V sredo 11.12.2019 je v prostorih občine Gorje potekala 8. Redna seja Občinskega sveta občine Gorje. Vse skupaj je bilo zaznamovano z strahopetno odločitvijo župana občine Gorje Petra Torkarja, da pod pretvezo nekega člena in novega poslovnika ne dovoli snemanja seje, čeprav se je v preteklosti izkazalo, da posnetki občinskih sej občane zelo zanimajo (Pretekle seje: https://zgorij.si/video-vsebina/).

Da ne bi prišlo do ponavljajočih se očitkov, ki prihajajo iz strani županovih podpornikov, da se to obveščanje javnosti dogaja zgolj in samo zato, ker bi radi županu metali polena pod noge (kar seveda ni res) smo po končani seji vse delali po občinskih pravilih.

Ker je bila seje konec v sredo zvečer je razumljivo, da se potrebuje kakšen dan časa, da se v miru uredita zvočni zapis seje in magnetogram. Zato je bilo korektno, da se občinsko upravo prve dni po seji pusti pri miru.

Po dveh delovnih dneh in vikendu, je bilo v ponedeljek 16.12.2019 na občino Gorje poslana prošnja za pridobitev magnetograma in zvočnega zapisa seje.

V dobri veri, da bosta župan in občinska uprava cenila spoštovanje njihovih pravil in da se jih bodo držali tudi sami, smo naivno čakali na zaprošeni zadevi, s pomočjo katerih bomo lahko obveščali javnost.

Čeprav je župan v odgovoru na zahtevo predstavnika javnega obveščanja za snemanje seje občinskega sveta občine Gorje odgovoril, da »Uradno snemanje sej občinskega sveta občine Gorje izvaja Občina Gorje. Po seji bo magnetogram z zapisom celotne seje na razpolago zainteresiranim medijem in javnosti…« pa kljub temu, da od seje mineva 29 dni, od zaprosila nekaj dni kasneje pa 25 dni iz strani občine pa ne samo, da nismo prejeli magnetograma in zvočnega zapisa, ampak niti odgovora. (celoten odgovor si lahko preberete na koncu objave).

To je način obveščanja, ki smo ga občani deležni s strani župana in občinske uprave. Vprašanje je ali se vam to zdi korektno in sprejemljivo?

Delite objavo:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Novice

Frizerski salon Kattsy

Vrhunsko frizersko izkušnjo v frizerskem salonu Kattsy.si v Radovljici.

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni.