Paket dostavimo kamorkoli

Paketna dostavimo kamorkoli

Letos se lahko ob razprodajah in praznikih izognete gneči ob prevzemu svojega paketa. Izberite enega od več kot 1.100 alternativnih prevzemnih mest Pošte Slovenije

Spletno nakupovanje je v zadnjem letu, ko je pandemija popolnoma spremenila tudi naše nakupovalne navade, postalo eno najbolj priljubljenih spletnih aktivnosti. Pred nami so razprodaje, predpraznični popusti ter stalne ugodne ponudbe domala vseh spletnih trgovcev.  

Spletni nakupi so sedaj še enostavnejši z izbiro dostave, ki vam najbolj odgovarja. Pošta Slovenije svojim strankam zagotavlja vrsto enostavnih rešitev za prevzem pošiljk. Mreža dostavnih možnosti zajema kar 487 pošt (od tega uspešno posluje tudi 150 pogodbenih pošt Pošte Slovenije, na katerih lahko stranke enako kot na ostalih poštah oddajo ali prevzamejo poštno pošiljko), 24 PS Paketomatov256 bencinskih servisov ter preko 400 paketnikov Direct4me nameščenih ob poštnih poslovalnicah, že več kot 200 paketnikov pa je na voljo na dodatnih lokacijah po državi.

Kako si zagotoviti varno in hitro dostavo?

Zbrali smo nekaj uporabnih nasvetov, kako lahko enostavno opravite spletni nakup in si zagotovite varnejši in hitrejši način dostave s Pošto Slovenije:

1. Spletne nakupe plačajte po predračunu ali s plačilnimi karticami. Izogibajte se plačevanju  po povzetju.

2.  Sledite svoji pošiljki na vsakem koraku preko Sledenje pošiljk

3.   Izberite brezkontakten način dostave v PS PaketomatČe spletni trgovec še ne omogoča dostave v paketomat,  za naslov dostave zapišite kar naslov paketomata, kjer želite prevzeti paket, zapišite ključno besedo PS Paketomat in obvezno pripišite svojo mobilno številko:

Janez Vzorec (041 123 123)

PS Paketomat (ključna beseda)

Partizanska 54 (lokacija paketomata)

2702 Maribor

4. Če vas v času dostave ne bo na naslovu, ki ste ga izbrali za dostavo, vam svetujemo, da izkoristite prednosti storitve Moja dostava – moja izbira.

Na PS Paketomatu lahko paket prevzamete kadarkoli, 24/7.

Tudi vračanje paketov je enostavno

Pri spletnih nakupih se žal kdaj zgodi, da izdelek ni takšen, kot smo pričakovali. Pošta Slovenije vam omogoča, da takšne izdelke enostavno vrnete pošiljatelju. Na paket nalepite izpolnjeno paketno spremnico za vračilo, ki ste jo prejeli od spletnega trgovca, oziroma jo izpolnite na spletu (natisnete in nalepite na paket) ali izpolnite na mestu oddaje paketa (pošta ali bencinski servis). Za hitrejšo oddajo paketa, v kolikor tega ni predložil že spletni trgovec sam, izpolnite tudi potrdilo o oddaji pošiljke, ki ga priložite ob vračilu. Paket lahko vrnete na katerikoli izmed 487 pošt in na več kot 210 bencinskih servisih Petrol po vsej Sloveniji.

Kako poteka nakupovanje iz držav izven EU?

Za blago, ki v Slovenijo prihaja iz tretjih držav veljajo od 1. julija 2021 naprej nova pravila. Za uvoz blaga majhne vrednosti do 22 EUR ne velja več oprostitev plačila DDV. V praksi to pomeni, da se za vse pošiljke do vrednosti 150 EUR obračuna 22-% DDV, še vedno pa so pošiljke oproščene plačila carine. Preberite več o novostih nakupovanja iz držav izven EU.

Spletni nakupi so sedaj še enostavnejši z izbiro dostave, ki vam najbolj odgovarja, zato letos ne čakajte v vrsti za prevzem vašega paketa. Preberite več nasvetov in izberite alternativno mesto dostave. Spremljajte tudi aktualne novice na kanalu Facebook in Instagram.

Delite objavo:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Novice

Frizerski salon Kattsy

Vrhunsko frizersko izkušnjo v frizerskem salonu Kattsy.si v Radovljici.

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni.