Sklic 3. izredne seje Občinskega sveta Občine Gorje

Izredna seja Občinskega sveta Občine Gorje bo potekala v PONEDELJEK, 14. septembra 2020 ob 16. uri, v GORJANSKEM DOMU.

I. DNEVNI RED:
Ustavitev postopka javnega zbiranja ponudb za prodajo nepremičnine občine Gorje s parc. št. 518/5 k.o. 2187 Zgornje Gorje.

V omenjeni zadevi, zaradi katere je zdaj sklicana izredna seja je župan občine Gorje Peter Torkar 27. 8. 2020 na spletni strani občine in v občinskem glasilu Gorjanc objavil naznanilo o javnem zbiranju ponudb za prodajo nepremičnine občine Gorje, parc. št. 518/5, k.o. 2187 Zgornje Gorje. Zapisana ponudbena vrednost je 90.000 € (brez DDV).

To je storil kjub temu, da so občinski svetniki na 9. redni seji dne 3. 6. 2020 potrdili sklep, ki je za to parcelo temeljil na izhodiščni vrednosti 46.992,00 €. Vrednost je bila določena na podlagi cenitvenega poročila številka 554-OZ-2019, ki ga je izdelal cenilec Danilo Klinar. Župan je to ceno brez vednosti in sklepa občinskega sveta povišal za skoraj 100 %. Po besedah župana in občinske uprave to ni bila tipkarska napaka ali pomota.

Na poziv svetnice županu Petru Torkarju z dne 1. 9. 2020, naj se upošteva sklep občinskega sveta, saj njegovo javno naznanilo nima pravne podlage, se župan ni odzval. Občinski svet ima pristojnost, dolžnost, da nadzoruje delo župana glede izvrševanja sklepov občinskega sveta. Zakaj potem sploh potrebujemo občinske svetnike, če se o vsem odloča kar župan sam?
Sedaj je na to temo sklicana izredna seja, ki bo potekala dne 14.9.2020, ob 16. uri v Gorjanskem domu. Namesto da bi župan enostavno ravnal po zakonu in odgovarjal za svojo samovoljo, bodo spet razprave.

Če bi bile seje snemane, bi lahko videli, kako, kdo in kdaj kima občanom in kako in kdaj županu.

Na občino je bila poslana tudi prošnja za snemanje seje. Odgovor bo objavljen naknadno.

Negativen odgovor na vlogo za snemanje seje

Iz Občine Gorje je bil poslan negativen odgovor na pravočasno poslano prošnjo za snemanje današnje 3. izredne seje, ki bo potekala v Gorjanskem domu ob 16.00. 

Vsi, ki vas zanima kaj se bo na seji dogajalo se boste morali osebno udeležiti seje. 

Delite objavo:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Novice

Frizerski salon Kattsy

Vrhunsko frizersko izkušnjo v frizerskem salonu Kattsy.si v Radovljici.

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni.