Sklicana izredna seja zaradi izločitve župana Torkarja in dveh svetnikov

Sklicana je izredna seja zaradi izločitve župana Petra Torkarja in svetnikov Pavla Jakopiča ter Dominika Pibra v zadevi “Odločanje o sprejemu koncesijskega akta za vlečnice Zatrnik, Hotunjski vrh, Plana 1 in Plana 2”.  6. izredna seja Občinskega sveta Občine Gorje bo potekala v ČETRTEK 25. marca 2021 ob 16. uri preko ZOOMa. 

Očitno je bilo v postopkih v zadevi “Odločanje o sprejemu koncesijskega akta za vlečnice Zatrnik, Hotunjski vrh, Plana 1 in Plana 2”  storjenih kup kup napak. Ali je šlo za namerne ali nenamerne napake mi ne bomo sodili, zagotovo pa bodo vse nepravilnosti zaradi storjenih napak nosile posledice.

Škoda je samo, ker zaradi županovih napak in napak zaposlenih na Občini Gorje ne odgovarja sam župan ali zaposleni, ki naj bi bili strokovnjaki in so plačani za svoje delo, ampak vsi Gorjanci. Medtem pa glavni nadzorni organ občine, Nadzorni odbor ne vidi ali bolje ne želi videti ničesar, bodo Gorjanke in Gorjanci spet oškodovani za nekaj tisočakov. 

Očitki, ki jih pooblaščenec RTC iz odvetniške pisarne Senica očita županu in dvema svetnikoma so na hitro opisani v nadaljevanju, podrobenjše obrazložitve pa si lahko preberete v gradivu za izredno sejo na povezavi spodaj. 

Zahteva za izločitev svetnika Pavla Jakopiča

Do ustne obravnave dne 23.12.2020 vlagatelj ni bil seznanjen z razlogom njegove pristranskosti, dne 23.12.2020 na ustni obravnavi pa je svetnik Pavel Jakopič ta interes brez kakršnegakoli zadržka razkril.

Svetnik Pavel Jakopič je na ustni obravnavi, na kateri je občinski svet odločal o ugotovitvi javnega interesa za graditev žičniških naprav dne 23.12.2020, povedal, da ne bo podprl ugotovitve javnega interesa zato, ker ima osebni interes, saj je njegova družina lastnica zemljišča, po katerem poteka smučarska proga, ki pripada sedežnici Berjanca, ki je del smučišča Zatrnik. Povedal je, da ne bo dovolil vzpostavitve smučišča iz tega razloga.

Zahteva za izločitev svetnika Dominika Pibra

Dominik Piber zaradi svoje zaposlitve in nadzorstvene funkcije v družbi Infrastruktura Bled d.o.o. Je povsem pristranski, zato vlagatelj zahteva, da v postopku odločanja o podelitvi koncesije ne sodeluje več in zahteva njegovo izločitev.

Glede na vse zgoraj zapisano vlagatelj predlaga, da o izločitvi župana ne odločata zgoraj navedena občinska svetnika, Pavel Jakopič in Dominik Piber. Glede zahteve za izločitev župana pa vlagatelj izpostavlja, kot sledi.

Zahteva za izločitev župana Petra Torkarja

Župan Peter Torkar je nedvomno vedel, da ne izpolnjuje pogojev, ki jih ZUP predpisuje za uradno osebo in je zaradi osebnega interesa, ki ga ima pri usmerjanju svetnikov v protipravno ugotavljanje obstoja javnega interesa za delovanje vlečnic, ravnal očitno koruptivno. Ne le, da je vodil postopek kot nepooblaščena uradna oseba, pač pa je grobo kršil tudi druga temeljna pravila vodenja postopka, predpisana z ZUP.

Gradiva:

Gradiva za razpisano sejo so objavljena na spletni strani občine: https://www.gorje.si/objava/392899

Delite objavo:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Novice

Frizerski salon Kattsy

Vrhunsko frizersko izkušnjo v frizerskem salonu Kattsy.si v Radovljici.

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni.