Zadeva o »obstoju javnega interesa« je bila ustavljena

Zapletom v Gorjah kar ni videti konca. Občinski svet kot najvišji organ Občine je glasoval, sprejel sklep, da javni interes ne obstaja, odločitev Občinskega sveta pa je sedaj zanikala kar Občinska uprava občine Gorje. 

Svetniki so po e-pošti dobili obvestilo, da je občinska uprava ustavila predhodni postopek. Uprava v svojem obvestilu ne poda niti osnovnih informacij, ne obrazloži, po katerem zakonu in členu zakona ter po katerih spremembah zakona so sprejeli to odločitev. 

Ali je glasovanje Občinskega sveta veljavno ali ne? Ali potem ni bilo v skladu z zakonom? Zakaj imamo že v Gorjah Občinski svet, če se odloča kar občinska uprava? Postavlja se veliko vprašanj.

Spoštovane svetnice in svetniki

Iz občinske uprave so svetnice in svetnike obvestili, da je bilo v zadevi “Odločanje o sprejemu koncesijskega akta za vlečnice Zatrnik, Hotunjski vrh, Plana 1 in Plana 2” v predhodnem postopku o obstoju javnega interesa zaradi spremembe zakonodaje izdan sklep o ustavitvi predhodnega postopka.

Prispevek o Zatrniku v oddaji Preverjeno iz konca februarja: https://www.24ur.com/novice/preverjeno/rdeca-luc-smuciscu-zatrnik-in-domacin-ki-ne-dovoli-postaviti-krajevne-table-tezave-novega-naselja-zatrnik.html

V sklepu o ustavitvi postopka je bilo navedeno, da je odločanje o sprejemu koncesijskega akta za vlečnice Zatrnik, Hotunjski vrh, Plana 1 in Plana 2 v pristojnosti občinskega sveta, kot najvišjega organa občine in da bo občinska uprava občinski svet obvestila o ustavitvi predhodnega postopka po dokončnosti predmetnega sklepa. O tem sedaj občinska uprava obvešča tako vlagatelja kot občinski svet.

Gradivo, ki je bilo prejeto v konkretni zadevi po odločanju svetnic in svetnikov na 12. seji sveta in tudi zgoraj omenjeni sklep bo svetnikom posredovan šele z gradivom za naslednjo sejo sveta.

Obvestilo bo v vednost prejel tudi pooblaščencu RTC Zatrnik d.o.o.

Delite objavo:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Novice

Frizerski salon Kattsy

Vrhunsko frizersko izkušnjo v frizerskem salonu Kattsy.si v Radovljici.

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni.