Včeraj, v sredo, 11. 11. 2020 je potekala 11. redna seja Občinskega sveta Občine Gorje, ki jo je občina najavila z objavo na uradni spletni strani Občine Gorje dne 3. 11. 2020.

Pozitivno presenečenje je bil zapis, ko je v najavi 11. redne seje pisalo, da bo zainteresirana javnost sejo lahko spremljala preko povezave, ki bo objavljena na spletni strani. 

Slika zaslona novice, ki je dosegljiva na : https://www.gorje.si/objava/312950

No tisti, ki spremljamo dogajanje na občini in poznamo način delovanja župana in njegove ekipe, smo o iskrenosti tega zapisa že od začetka dvomili. Žal smo imeli prav, saj povezave nismo nikoli dočakali. 

V najavi 11. redne seje občinskega sveta Občine Gorje izrecno piše: »Zainteresirana javnost bo sejo lahko spremljala preko spleta. Naslov povezave bo objavljen na občinski spletni strani.«

Nikjer ne piše, da bo občinski svet na začetku seje glasoval o sklepu in odločal o tem ali soglaša z zvočnim ali slikovnim snemanjem v obliki neposrednega prenosa zainteresirani javnosti, ampak, da bo zainteresirana javnost lahko spremljala sejo na povezavi, ki jo bodo objavili na spletni strani. 

V nestrpnem pričakovanju, da bo objavljena povezava do prenosa seje, pa je sledil hladen tuš. Namesto povezave za spremljanje za občane izredno pomembne seje smo dočakali poceni manever občinske uprave. 

Objava na uradnem facebook profilu Občine Gorje: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2945286492356952&id=1500668286818787

Tako smo bili občani Gorij prikrajšani, da bi lahko v neposrednem prenosu spremljali izredno pomembno sejo, kjer se bo odločalo o prihodnosti našega kraja. 

Postavlja se vprašanje, kaj skrivajo pred občani Gorij?

Na seji so obravnavali: 

Prijava na e-novice

* obvezno polje