Obnova kanalizacije in ceste skozi Poljšico

Minilo je več kot leto dni odkar so bili vaščani Poljšice obveščeni, da se bo v kratkem začela nekajmesečna obnova kanalizacije, vodovoda, odvajanja meteorne, prestavitev elektrike v tla in obnova ceste skozi vas. Čeprav so se že na samem začetku pojavljala vprašanja, zakaj je obnova celotne vasi sploh potrebna, saj ima del vasi omenjeno infrastrukturo dobro urejeno. Dela so se pričela sredi septembra leta 2019. 

Opis, kako se je odvijala gradnja si lahko preberete v zapisu domačina Mateja Poklukarja, ki je izvajanje projekta Poljšica opisal v občasniku Naše Gorje. Najdete ga na spodnji povezavi na strani 12.

Zapis domačina Mateja Poklukarja o izvajanju del na Poljšici.

Torej, ko so se domačini končno lahko veselili, da bo dolgotrajna obnova končana in se prometni režim vrača v vsakdan pred obnovo, je prišel večji naliv in v celoti potrdil sume ter skrbi domačinov, da je bila izvedba del slaba. 

Kako pa se je obnovljen odsek na Poljšici izkazal po večjem nalivu si lahko pogledate v spodnji galeriji slik. Prvi dan po večji količini dežja so morali izvajalci del spet kopati in popravljati. Na pomoč so domačinom priskočili gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Gorje.

Seveda bi pričakovali, da bi se občinski svetniki sploh Primož Pretnar, ki živi na Poljšici in je izvoljeni predstavnik vaščanov v občinskem svetu bolj odločno angažirati že pri samem načrtovanju in dialogu z domačini, sploh pa pri sami izvedbi del, ko so se že kmalu pojavila javna opozorila, da dela potekajo počasi in nekvalitetno. Svetnik Pretnar sicer zase pravi, da je človek dejanj, ki ne mara velikega besedičenja. No, v primeru Poljšice ni bilo zaznati ničesar, ne besedičenja kaj šele dejanj.

Omenimo lahko tudi, da je član občinskega sveta tudi Edi Torkar, ki je bil v poklicni karieri priznan strokovnjak za gradnje. No njegov odziv na stanje v vasi po dežju, so v uredništvo poslali domačini.

Odziv svetnika Edija Torkarja na družabnih omrežjih.

Vrh zgodbe pa je, da se župan Peter Torkar pa po radiu hvali in govori, da so dela dobro izvedena in da gredo proti koncu (dela so se začela sredi septembra leta 2019).

Seveda lahko vidimo, da je glavni problem, ker seje občinskega sveta niso javne. V koliko bile seje javne in snemane (kot so v prostalih 200+ občinah po Sloveniji), bi zdaj lahko videli kaj in kako so na sejah obravnavali izvedbo del. 

Tako pa na sejah občinskega sveta razprave ni, svetniki (županova lista devetih svetnikov) ponižno in ubogljivo dvignejo roke brez vsakega vprašanja kaj šele razprave ter potrjujejo vse predloge, ki jih pripravi občinska uprava. 

Ob takem načinu dela občinskega sveta bo podobnih projektov kot je Poljšica še veliko, saj občani ne moremo videti kaj ja bilo izrečeno na seji, kdo se je za kaj zavzel in kdo nam laž. Žalostno, vse sosednje občine se razvijajo, Gorje pa stopicajo na mestu. 

Eno leto od prepovedi snemanja občinskih sej:

Delite objavo:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Novice

Frizerski salon Kattsy

Vrhunsko frizersko izkušnjo v frizerskem salonu Kattsy.si v Radovljici.

Prijava na e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni.